Intro - Valgmenighedspræsten ser frem til Årsmødet

November 29, 2017

For mig personligt har det været et travlt, udfordrende og spændende efterår.

Jeg har i første omgang satset på at gå ind i det bestående og at lære så mange som muligt at kende. Jeg oplever mig godt taget imod, overalt og af alle i menigheden. Af hjertet tak!

Årsrapport 2017 er anderledes. Den har form af en række spændende artikler, skrevet af mennesker, som er dybt engagerede i ÅVM. Vi har i ÅVM brug for at fortælle de historier, som Guds finger skriver med os som pen. Vi har brug for at se, hvad Gud gør. At få øje på det. Værdsætte det. Være nysgering på det. Takke for det. Så vi fremmer det gode, ved at anerkende det. Vores fælles historier er med til at forme vores vision og forståelse af, hvad vi er ved at blive til. Mange historier er slet ikke med her. Men bliv ved med at fortælle dem til inspiration og opmuntring.

Nogle er sikkert nysgerrige på, hvad jeg mon tænker på efter fire måneder i ÅVM. På Årsmødet vil jeg pege på en række dimensioner i menighedens liv, som jeg mener, vil være vigtige at bekræfte eller gentænke i det nye år. VISION 18 udløber jo om et års tid. Denne vision fra 2013 synes jeg rummer mange gode elementer, som vi skal videreføre. Men der er også brug for nytænkning, kreativitet og innovation til en vis grad. I en god blanding. Man skal jo ikke ændre det, som fungerer godt!

Samtidig går vi ind i det nye år med en bevidsthed om behov for forsoning af relationer efter to-tre år med krise. Genskabelse af tillid. Det er både en kunst – og en nådegave. Må vi lære et mestre dette – og modtage dette af Guds hånd. Også dette skal vi berøre på Årsmødet. Vi skal se fremad sammen – men ikke på en overfladisk eller letkøbt måde.

Med Gud for Aarhus!