Triny når børnehavealderen

November 29, 2017

Søndag aften er kirkerummet badet i dæmpet belysning. I midten af det store tomme rum står stole i en cirkel rundt om et lille alter. Vi er midt i gudstjenesten. Vekselbønnerne er bedt, lovsangene sunget, og den sædvanlige korte prædiken holdt. Lige nu strømmer stille keltisk musik ud af højtalerne. Imens bevæger deltagerne sig andægtigt rundt i kirkerummet og dvæler ved stationer forskellige steder i rummet. I ørkenen sidder nogle fordybet i bøn på bedeskamler, mens andre står i kø til forbøn ved siden af. Én lægger en sten ved korset, en anden tænder stearinlys i rotunden, og en tredje læser dagens tekst i den fremlagte Bibel. Atter andre kravler igennem en tunnel, sidder i et telt, bliver båret i et tæppe, slår på en boksebold eller skriver sine inderste tanker på en stor tavle. For sådan er Triny også! Fuld af skæve vinkler og provokationer til videre eftertanke midt i det meditative og kontemplative. Nadver, trosbekendelse og velsignelse med synkrone bevægelser hører også med i Triny gudstjenesten.

2017 blev året, hvor vi rundede Triny gudstjeneste nr 50 og til nytår kan fejre 6 års fødselsdag. En 30-50 personer møder op til Triny hver gang. Mange er gengangere men der kommer også mange nye. Nogle giver udtryk for, at Triny gudstjenesten på grund af sin form og størrelse small, er deres primære gudstjenestefællesskab. Fællesskab fylder meget i Triny. Både i cafeen efter gudstjenesten og i det arbejdsfællesskab, der er omkring af afviklingen af gudstjenesten.Med Triny har vi forfulgt en klassisk fusions model af gammelt og nyt med egen tradition og kultur inklusive Oase, keltisk spiritualitet samt ønsket om, at TRINY gudstjenester spiller med hele treenighedspaletten som mønster og inspiration. Ligeledes skeler vi til de mere stille og kontemplative gudstjenester og miljøer, som vi kender og har mødt. Med andre ord vil vi gerne som kelterne gjorde det i deres tid og kultur, iklæde Triny nutidigt og dansk. Samtidig vil vi gerne at tærsklen til gudstjenesten er, så man kan være med uden store gudstjenestelige forudsætninger.

Foto: TRINY 50 fejres i cafeen efter gudstjenesten

2017

Otte gudstjenester blev holdt på klyngesøndage med hhv. fire i foråret og fire i efteråret i ÅVM, samt en sommerfest som afslutning i kolonihavehus.

HVOR MANGE

Der har deltaget 300+ i de ni samlinger og hvor mindst 25 har været ’nye’ i forhold til Triny og /eller ÅVM.

PRIS

der betales kr. 10 for kaffe og overskuddet går til indkøb af remedier til stationer o.l. Nogle ting og særlige udgifter bliver betalt af private givere. Desuden bruger vi af de ’generelle’ ressourcer i kirken som lokaler, køkken, kaffemaskine, brød og vin m. mange fl.

HVEM STÅR BAG

Et lederteam på 3-4 i Firkløveret samt dertil en stor gruppe af frivillige, der er involveret i forskellig grad med Musik, Lyd, PowerPoint, Café, Aftensmad og Forbøn under gudstjenesten. Firkløveret består for øjeblikket af Lene Aagaard Nielsen, Susanne Jensen og Helge Maagaard.

TEAMETS VISION FOR 2018

Aften Gudstjeneste i Aarhus Valgmenighed. – ”Et møde med den treenige Gud - i et Keltisk inspireret gudstjeneste fællesskab - der giver mening til måneden, der kommer!” Det vil fortsat være vores vision, som findes uddybet på Triny.dk. Dog er vi som team under revision med os selv i disse måneder op mod det nye år.

triny.dk: med visions uddybning og beskrivelse af tidligere arrangementer.

Facebookgruppe søg på ”Triny”