ÅVM tager medansvar for fremtidens præster

Gennem snart 10 år har næsten 100 teologistuderende deltaget i forløbet “KURSEN” der danner kommende præster og menighedsplantere til at bygge bro medlem teologiske faglighed, ledertjeneste og personlig profil og kald.

Tidligere deltagere udtaler:

• KURSEN har givet mig lyst til at være leder i kirken.

• KURSEN er mit åndehul og legerum til livet og den konkrete kirkevirkelighed, som ligger gemt bag alle teologibøgernes studier.

• KURSEN er det sted, som mest har formet mig som leder i kristne fællesskaber. De giver applikationer og konkrete værktøjer, som jeg slet ikke kan undvære i dag!

• Gennem KURSEN, har jeg fået retning på mit teologistudie. Kursen har betydet, at jeg faktisk overvejer en fremtid indenfor kirken. Jeg er blevet en meget mere afbalanceret og reflekteret leder.

• KURSEN er en ugentlig retræte, et sted hvor jeg kan møde ledere og teologer, som kan udfordre de dele af mit lederskab og teologiske studium som allerede er på afveje.

• KURSEN gør teologi relevant for mig. Det hjælper mig til at koble teori og praksis.

HVAD SKETE I 2017? HVOR MANGE DELTOG OG HVILKEN IMPACT FIK DET

9 teologisstuderende har deltaget i 1 eller 2 semestre. Flere af disse er samtidigt aktive ledere og/eller frivillig stab i menigheden.

PRIS 23.000 kr.

HVEM STÅR BAG Morten Hørning og Keld Dahlmann har udviklet konceptet. I år har Pelle Kviesgaard og Keld Dahlmann varetaget ledelse og undervisning, da Morten Hørning har orlov. Derudover medvirker gæstelærere.

TEAMETS VISION FOR 2018 er at opstarte nyt forløb over 3 semestre med særligt fokus at styrke menighedspraktikken.