LOVSANGSOMRÅDET

Skærmbillede 2018-11-23 kl. 12.02.53.png

MADE AND SAVED FOR THE LIGHT

Arvid har I mange år været optaget af at forny vores lovsangskultur ved at skrive nye lovsange på dansk. I løbet af de senere år har Arvid også skrevet på engelsk og der har samtidig været efterspørgsel på nogle af Arvids sange fra bl.a. Sverige og USA. I foråret arbejde Arvid derfor på en international udgivelse. Det blev til Ep’en ”Made and saved for the light” med 5 nye engelske lovsange, inkl. en engelsk oversættelse af ”Vi vil gi’ dig det bedste vi har”.

Mange fra menigheden har været involveret i projektet og særligt Jacob Worm har som producer lagt et stort arbejde i udgivelsen. ”Made and saved for the light” blev præsenteret for første gang på SommerOase og Arvid turnerer i dette efterår med 8 lovsangskoncerter rundt om I Danmark.

Sangene har det fælles træk at de beskriver, hvordan det er, at vandre med Jesus igennem sorg og smerte og stædigt holde fast i Guds godhed. Her kan du se en video fra releasekoncerten på SommerOase.

Lyt til ”Made and saved for the light” her:

KANTORIET

Kantoriet har siden 2011 lavet discipel- og lederskabstræning for ca. 115 lovsangsledere fra hele landet. Ca. 50 har taget/tager lederskab på lovsangsområdet i Aarhus Valgmenighed og vores lovsangskultur har i høj grad været formet af den kultur vi har skabt på Kantoriet: Fokus på Åndens gaver, bibelsk teologi, personligt discipelskab, sundt lederskab og kreativitet. En række af vores dygtige lovsangsledere har været med på lederteamet og flere fra menigheden har bidraget. Tak for det!

I foråret besluttede vi at sætte Kantoriet på pause for at bruge vores ressourcer mere ”ind” i menigheden og for på sigt at udvikle en ny måde at skabe lederudrustning og discipel-fælleskab for lovsangsledere.

LOVSANGSLEDERTRÆNING

I mange år har den primære lovsangsudrustning i ÅVM været fokuseret på kernelederne og på deltagerne på Kantoriet. Men i 2018 har et indsatsområde været at skabe lidt større bredde i vores udrustning, så at alle engagerede på lovsangsområdet bliver inddraget. Det har været rigtigt godt! Vi har samlet lovsangerne til Åben Himmel, hvor vi sammen med har været nysgerrige på det karismatiske. I foråret lavede ”Åben lovsangsjam” og i efteråret har vi startet et forløb op vi kalder ”Lovsangstræning”. Her har vi arbejdet med teamværdier, lovsangskultur og profetisk lovsang. Én af deltagerne, Andreas Bevan deler her en oplevelse:

"Et af temaerne til lovsangstræning dette efterår har været "Profetisk lovsang". Jeg oplever selv nogle gange at have berøringsangst overfor dette emne, men jeg blev positiv overasket over aftenens forløb. Som lovsangsleder var jeg overrasket over hvor lav-praktisk det kunne se ud at profetere over hinanden med lovsang og oplevede selv at blive ledt af ånden på tydelig måde igennem noget jeg er god til - musik. Jeg håber dette er noget vi vil gøre mere brug af i menigheden fremover."