ÅVM i BØRNEHØJDE

Af Jane Baumgartner

”Min mormor siger, at børn er meget klogere end voksne”.

Sådan kom en lille pige hen til mig en dag i Noahs Ark – den dag, hvor vi sammen lige havde læst, at Jesus kaldte et lille barn til sig, stillede det i midten og sagde: ”… hvis I ikke vender om og bliver som børn, kommer I slet ikke ind i Himmeriget.” Matt 18,2-3.

Og det er også det, vi oplever i Aarhus Valgmenigheds Børne- og Ungearbejde. At vores børn og unge er SÅ meget klogere end voksne. De har en umiddelbarhed og nysgerrighed på livet og Gud i modsætning til voksne, som nogle gange bliver lidt for kritiske, dømmende og forudindtagede.

I Aarhus Valgmenigheds Børne- og Ungearbejde ønsker vi at se børn og unge modnes i levende tro. Ved at spejle dette i Aarhus Valgmenigheds formålsparagraf ser dette således ud i børne- og ungehøjde:

Vi ønsker

• at formidle Bibelens store fortælling afstemt med den enkelte behov og alder

• at forkyndelsen er samtidsrelevant

• at vi sammen opdager de gaver, Gud har givet hver enkelt til brug i tjenesten for andre.

Vi vil se børn og unge der formes ved

• at menigheden bidrager til at klæde forældre på til familiens trosliv og trosoplæring

• at børn og unge udfordres til at følge Jesus i et lokalt fællesskab og får mod og frimodighed til at være i en modkultur

• at alle unge får følgeskab og formes af åndelige forældre

Vi drømmer om levende tro i hænder og fødder gennem

• at de unge tager del i menighedens liv afstemt efter alder og evner

• at de tager del i diakonalt arbejde fx i som en del af en families tjeneste

• at vores børn og unge må se deres liv i skole, studie- og arbejdsplads som en del af Guds mission.

Således kan vi vist roligt slå fast, at Aarhus Valgmenigheds Børne- og Ungearbejde er andet og mere end at give forældre et tiltrængt pusterum på 30 minutter søndag formiddag.

Tak for opbakning til Aarhus Valgmenigheds Børne- og Ungearbejde – tak til børn og unge at I fylder kirken med liv! Tak til forældre der sender jeres børn og unge afsted! Tak til den store flok at frivillige ledere, der med stor opfindsomhed og kærlighed bringer evangeliet videre i ord og handling.