BØN FOR ÅVM

Af Ruth O. Kristensen og Elise Bjørn

”Bøn for ÅVM” har været samlet hver fredag i år 2018 fra kl. 10.15- 11.45  med nogle få undtagelser. Deltagerantallet har varieret fra 1- 6 personer; både kvinder og mænd. Siden årsmødet 2017 er nye forbedere kommet til, når nogle er stoppet. Hvilket vi er meget glade for.

Vi samles foran Arnt Uhres billede af den bedende Jesus. (se nedenfor). Billedet minder os om, at Jesus selv beder sammen med os for vores menighed.  Hver gang læser vi i Bibelen som inspiration for bønnen for ÅVM. Dette år har vi læst i Johannesevangeliet og Efeserbrevet.

I løbet af året er vi igen og igen blevet mindet om, at Guds kærlighed er en kilde, der bliver ved med at flyde til os. Uanset hvilken livssituation vi befinder os i.

Hans banner over os er kærlighed!

D. 19. oktober oplevede vi det på en særlig måde.

Én stod på scenen med et flag holdt op som et banner og erfarede ordene fra Højsangen 2,4 ”Hans banner over os (som menighed) er kærlighed”. Hun mærkede Hans kærlighed til os som menighed. Han elsker os midt i vor skrøbelighed.

Vi har sammen og hver for sig gjort vores bedste for at være den menighed, Gud har tænkt.

Vi oplevede, at vi på menighedens vegne måtte slippe alle ”burder” og lagde dem ved Jesu kors. De ”burder”, hvor vores, andres og (Guds?) ønsker og længsler for vores menighed er blevet til krav til os selv. Fx ”Vi burde være mere imødekommende. Vi burde være mere diakonale osv.

Vi tror, Gud inviterer os på ny til at leve i det helt basale, hvor Gud er vores Far, og vi hans børn. Gud opmuntrer os: ”bliv i min kærlighed”. (Johs. 15,9) Det er barnets position. Det er nødvendigt at være helt afhængig af Gud som vores Far. Som børn må vi komme til Gud først og modtage. Gud giver os kærlighed og alt, det vi har brug for, for at vi kan elske hinanden og elske andre. (1. Johs. 4.19.) Vi bad om fornyet åbenbaring af, hvem Gud er, til os alle.

Én blev mindet om: ”Men Simon svarede: ”Mester, vi har slidt hele natten og ingenting fået; men på dit ord vil jeg kaste garnene ud.” Luk. 5,5. - Simon lyttede til Mesterens ord og handlede på det. På samme måde må vi høre Jesu ord og handle på det, Helligånden vejleder os til. Ikke ud fra krav til os selv, men ved som børn at gå til Gud og modtage for dernæst at gå ud og møde andre mennesker med det, Gud har givet os.

Med dette ønsker vi ÅVM et livgivende nyt år.