UPSIDE EVENTS

4. UpSideartikel.jpg

mødested – lovsang – fællesskab

af Hans-Christian Pettersson

UpSide er Aarhus Valgmenigheds månedlige event for alle unge i byen. Vi inviterer hver måned til en aften med fokus på at prise Gud, lytte til hvad han siger ind i vores liv, og en mulighed for at møde andre unge på tværs af netværk og venskaber.

UpSide er opløftende lovsang, lækker hangout, inspirerende tale, hyggelig brætspilsstue, fyldt bar, nye og gamle venner.

UpSide har alt det du trænger til i en Covid-19-tid: Et fællesskab af nye og gamle venner. En Gud der aldrig holder sig på afstand.

Historien bag UpSide

Inden sommerferien 2020 besluttede vi, at det var tid til at afprøve en anden gudstjenesterytme og opbløde skellet mellem de opdelte gudstjenestemiljøer. Det var foranlediget af covid-19 retningslinjerne, der blev til et konstruktivt benspænd, der har hjulpet os med at prøve nyt, og gentænke hvordan vi kan indrette os strukturelt som menighed.

For at sikre, at unge i ÅVM ikke mistede deres sociale og åndelige mødested, og for at skaffe ÅVM et godt uformelt arrangement at invitere studievenner til, så gik Jonas Ipsen, der tidligere lavede FELLOW, Benjamin Byg, en af vores lovsangsledere, og klyngelederne fra FORNY sammen med mig om at skabe UpSide!

Vi har holdt UpSide fire gange i efteråret, og der kommer i gennemsnit 75 deltagere på UpSide.

Noget vi har lagt mærke til er, at UpSide giver unge et rum for lovsang og tilbedelse, som de har savnet under lock-down. Hvem havde troet at lovsang i kirkerummet og lækker cafe bagefter ville være et innovativt tilløbsstykke i 2020😊 Men på grund af måneder uden mulighed for den form for fællesskab, så har folk rejst fra Holstebro, Odense, Vejle og Randers for at være med.

Og lovsangen har været elektrisk – selvom vi ikke står tæt pakket i et rum, så varmer Guds Ånd os op, og forløser fællesskabet.

En ting vi har glædet os over er, at UpSide er blevet et mødested, hvor unge der ikke har fundet en kirke og studiekammerater inviteres med… OG DE KOMMER. Vi har med vores flotte cafe givet unge et attraktivt sted at hænge ud en fredag aften. Med cafeen har vi mulighed for at byde nye i byen og i kirken ordentligt velkommen, og vise dem, at de er set, villet og elsket lige som de er.

Vi drømmer om at fortsætte med at holde UpSide i foråret, og blive ved med at invitere unge i byen til lovsang, mødested og fællesskab med Gud og hinanden.

7. UpSideartikel.jpg